Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Arno

Beste zwanenhals waterkoker voor pour over koffie

Een waterkoker is een essentieel keukenapparaat maar een ketel is meer dan alleen je water op temperatuur te brengen. Zeker als je er koffie mee gaat zetten met een Chemex of een V60. Voor de perfecte pour over koffie heb je namelijk ook de juiste waterkoker nodig: een zwanenhals waterkoker.

Wat is er mis met mijn huidige waterkoker?

Goeie kans dat je al een waterkoker in je keuken hebt staan. Je vraag je misschien af waarom je niet gewoon je Hario V60 of Chemex koffie kan maken met een standaard waterkoker. Het probleem met de meeste waterkokers is de korte schenktuit. Deze zijn niet ontworpen om consistent water te schenken, het komt er golvend en in variërende volume uit. Dit is moordend voor een consistent smaakprofiel omdat je geen controle hebt over de extractie van de koffie. In plaats hiervan heb je een gooseneck (zwanenhals) schenktuit nodig. Deze zijn ontworpen om evenwichtige het water te schenken. Consistentie is belangrijk. Een langere schenktuit maakt het gemakkelijk om de pijn van overmatig of onder-gieten te voorkomen. Het water stroomt er namelijk in een kleine, consistente, straal uit wat ideaal is voor het opschenken van filterkoffie.

Beste elektrische waterkoker: Hario Buono (0,8 L)

Hario Buono waterketel Zelf gebruik ik al jaren een Hario Buono waterkoker en wil ik eigenlijk niets anders meer. Duizenden andere koffienerds zijn het met me eens, goeie kans dat je lokale barista ook een Hario gebruikt. Het zijn niet alleen iconisch ogende apparaten met een bijenkorf ontwerp, ze houden ook comfortabel vast. Deze elektrische uitvoering (ze zijn ook beschikbaar in inductie & gaspit modellen) brengt water snel aan de kook en slaat daarna automatisch af.

Hario Elektrische Waterkoker Buono 0.8 liter 85,95 Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis Hario Elektrische Waterkoker Buono 0.8 liter

Beste budget gooseneck waterkoker: Home@Home

Deze elektrische waterkoker van Home@Home is een uitstekende budgetkeuze als je een zwanenhals waterkoker zoekt. Een handige extra feature is de ingebouwde thermometer zodat je kan zien of je water al bijna kookt.

Home Elektrische Waterkoker - 1 liter - 1200W- Pour over Kettle - RVS - Met Temperatuurindicatie Home  Elektrische Waterkoker - 1 liter - 1200W-  Pour over Kettle - RVS - Met Temperatuurindicatie

Beste waterkoker met temperatuurregeling: Bonavita 1L

Neem je koffiezetten naar het volgende niveau met een Bonavita! Je water op precies de juiste temperatuur met per graad instelbare temperatuurfunctie. Zo kun je je water altijd koken tot 96 graden of een van de andere 6 vooringestelde temperaturen voor bijvoorbeeld je groene thee. Elke keer perfectie. Ook de schenktuit is – met enige – oefening ideaal voor precisie dosering. Bonavita maakt uitstekende apparatuur, maar het Amerikaanse merk is in Nederland niet goed verkrijgbaar waardoor je voornamelijk importproducten vindt tegen hoge prijzen.

Bonavita Digital Gooseneck Waterkoker, 1L Bonavita Digital Gooseneck Waterkoker, 1L