Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Arno

Zo verzorg je een koffieplant en kweek je je eigen koffiebonen

De echte koffiepurist roostert z’n eigen koffiebonen maar wil je nog een stap verder gaan? Dan kan je ook in je woonkamer je eigen koffiebonen groeien. De Coffea Arabica is met z’n glimmende bladeren een leuke aanwinst voor je kamer of een fantastisch cadeau voor een koffieliefhebber.

Koffieplant verzorgen

Je hoef de koffieplant niet zelf te importeren uit Ethiopië, je kunt de Coffea Arabica online bestellen of vinden in vele tuincentra’s. Het zal wel even duren voordat je kan genieten van je eigen gegroeide koffiebonen, maar moeilijk is het niet.

Koffieplant verzorgen

Als je de koffieplant goed verzorg kan deze in de huiskamer groeien naar 2 à 3 meter (!) en vanaf het derde jaar gaat de plant bloeien en koffiebonen produceren. De plant verzorgen is makkelijker dan je misschien denkt. Met z’n Afrikaanse roots drinkt deze plant niet veel water. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar geef niet teveel water. De bladeren kun je besproeien zodat deze hun mooie glans behouden.

De Coffea Arabica houdt van veel licht dus zet hem dicht bij het raam maar niet direct in zonlicht.

Koffiebes

Geef in de zomer ongeveer één keer in de maand extra plantenvoeding. Na zo’n twee jaar zal de plant te groot worden voor zijn pot, zet hem dan in een pot die circa 25% breder is en de koffieplant zal blijven groeien.

Als je lief bent voor deze plant kan je dus genieten van je eigen gegroeide koffiebessen! Na ze te wassen, roosteren en malen kun je genieten van écht eigen koffie.