Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Arno

Waarom Kopiko het Ultieme Koffiesnoepje is

Als een trotse koffieliefhebber, ben ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om mijn passie voor deze betoverende drank te verkennen. Van koffiechocolade en koffiecake tot koffieijs, als het koffie bevat, moet ik het proberen! Maar onder al deze heerlijke koffie-geïnspireerde lekkernijen, is er één traktatie die mijn hart echt heeft gestolen: het Kopiko koffiesnoepje.

Ik herinner me nog de eerste keer dat ik een Kopiko snoepje probeerde. Het was op een grijze, druilerige schooldag en ik had behoefte aan een oppepper. Een vriend van me, een mede koffieliefhebber, bood me een klein, bruin snoepje aan. Met een nieuwsgierige blik nam ik het aan en vanaf dat moment was ik verkocht. De rijke, geroosterde koffiesmaak, perfect in balans met een aangename zoetheid, was precies wat ik nodig had.

Een Wereldwijde Sensatie uit Indonesië

Kopiko is niet zomaar een snoepje. Het is een wereldwijd geliefde traktatie, oorspronkelijk geproduceerd in Indonesië door Mayora Indah. Het draagt de naam van de kōpiko koffieboon, die te vinden is in Hawaii. Maar dit kleine snoepje heeft een reis gemaakt die veel verder gaat dan deze twee plaatsen – het heeft zelfs de kosmische ruimte betreden, genuttigd door astronauten aan boord van het International Space Station!

Bij het 2017 Thanksgiving diner op het ISS is de herkenbare Kopiko-verpakking te zien. (bron)

Wat maakt Kopiko zo bijzonder? Het zijn niet alleen de smaakvolle bonen waaraan het zijn naam ontleent. Elk snoepje levert een aanzienlijke koffiekick, met 4 tot 5 snoepjes die het equivalent van een kopje espresso bevatten. Dit maakt Kopiko niet alleen een heerlijk tussendoortje, maar ook een handige manier om je koffie-fix te krijgen als je onderweg bent of geen toegang hebt tot een koffiezetapparaat. Het is inderdaad, zoals ze zelf zeggen, “Koffie in je broekzak”.

Kopiko komt in twee smaken – Coffee en Cappuccino. De Coffee versie ziet eruit als een klein bruin snoepje, met een verrassend koffie-achtige textuur en smaak. Het is geen hard snoepje dat uren in je mond blijft hangen, maar iets dat je met gemak kunt kauwen. Het smaakt naar zwarte koffie, maar dan iets minder bitter. Een perfecte balans tussen zoet en bitter, zou ik zeggen.

De Cappuccino versie is echter anders. Het is ronder, met een lichte en donkere kant, en heeft een duidelijke melkachtige smaak. De smaak is lichter dan de Coffee versie en heeft een romige, bijna butterscotchy smaak met een vleugje koffie. Het is zoeter en romiger dan de Coffee versie, maar behoudt nog steeds die kenmerkende koffiesmaak.

Een Toast op Kopiko

En dus hef ik mijn kopje – of in dit geval, mijn snoepje – op naar Kopiko. Moge je nooit ophouden met het brengen van die heerlijke, rijke koffiesmaak in een handzaam, zoet pakketje. Voor alle koffieliefhebbers die nog nooit de vreugde van een Kopiko-snoepje hebben ervaren, zeg ik: probeer het eens. Je zult niet teleurgesteld worden.