Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Arno

Chewy Koffie Brownie Recept: Smeuïge Perfectie

Brownies zijn misschien wel dé perfecte snack voor bij koffie. De zoete en smeuïge structuur van een chocoladebrownie is een goede tegenhanger voor de warme en vloeibare koffie. Laat je niet afschrikken door de lijst met stappen, want deze brownie is echt een feestje om te maken (en te eten). Dus pak je pannen en bakspullen en laten we aan de slag gaan!

Hoe krijg je brownies extra chewy?

Extra smeuïge brownie

Voor mij is de textuur van een brownie erg belangrijk, geen cakeachtige brownie en ook geen lavacake, maar de balans van een knapperig glanzende korst met een smeuïge (fudgy) binnenlaag. Na researchen en veel proefbakken heb ik dit recept geperfectioneerd. Het geheim voor de perfecte brownies is een combinatie van:

  • Textuur: Voor de perfecte smeuïge (fudgy) binnenlaag gebruiken we eieren en olijfolie, geen bakpoeder of zelfrijzend bakmeel en meer bruine suiker dan kristalsuiker.
  • Korst: Het geheim voor de perfecte glans is volgens YouTuber Adam Ragusea de suiker goed te laten oplossen in het beslag. Je beslag een nacht rusten in de koelkast zorgt voor dat filterdunne glanzende randje.
  • Chocolade: Geen brownies zonder cacao en de kwaliteit van de ingrediënten is dan ook erg belangrijk. Kies voor hoge kwaliteit chocolade (bijvoorbeeld Tony’s) en cacaopoeder (bijvoorbeeld Droste).
  • Koffie: Het geheime ingrediënt in dit recept had je misschien al geraden uit de naam van de website, koffie! Niet zoveel dat het overheerst, maar genoeg om de chocolade naar een hoger niveau te brengen.
  • Timing: Laat de browniemix minstens 6 uur rusten in de koelkast. Hierdoor worden ze smeuïger, wordt de chocoladesmaak rijker en zullen ze minder snel afbrokkelen als je ze snijdt. Je geduld wordt beloond!
browniemix
Rust je browniemix in de koelkast, zo lost het suiker goed op en krijg je een mooiere korst.

Topping naar keuze

Dit recept is voor basisbrownies. Na stap drie kun je een topping naar keuze toevoegen. Walnoten, M&M’s, stroopwafels, hagelslag, verse aardbeien, fijngehakte chocolade of een rijke topping grof zeezout? Het geeft een extra crunch en smaak aan je brownies en is een makkelijke manier om dit recept te personaliseren.

Zo maak je het